Днес на Комисията за организация и безопасност на движението

...
  Днес на Комисията за организация и безопасност на движението
Коментари Харесай

Въвеждат забрана за движение на тежкотоварни автомобили в крайната лява лента по бул. „България“ в Русе

  Днес на Комисията за организация и сигурност на придвижването /КОБД/ на Община Русе по предложение на бранш „ Пътна полиция “ бе решено да се вкара краткотрайна организация за сигурност на придвижването по бул. „ България “ и бул. „ Тутракан “ /в сектора от кръговото кръстовище при Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ до Индустриална зона „ Тегра “/.

За задачата ще бъдат направени и сложени пътни знаци “Д1 “ за възбрана придвижването на товарни коли в крайната лява лента на пътното платно.

        С това свое решение бранш „ Пътна полиция “ ще има опция да глоби нарушителите и да лишава документи за ръководство на МПС. Целта на краткотрайната организация на придвижването е водачите на тежкотоварни транспортни средства да съблюдават Закона за придвижване по пътищата и да се облекчи трафикът в тези сектори на пътната мрежа, за  да се заобикалят тапи и пътно–транспортни катастрофи.

         На комисията участваха заместник–кметът и ръководител на Комисията Димитър Недев, чиновници на отдел „ Транспорт “, представители на бранш Пътна полиция, ОД на Министерство на вътрешните работи, Пожарна сигурност и отбрана на популацията, Областно пътно ръководство, както и представители на Общински съвет – Русе.

         Членовете на Комисията бяха осведомени и с напредъка на дейностите за създаване на буферния паркинг. Неговата цел е да облекчи трафика в региона на Дунав мост и отвеждащите от Русе булеварди, като договорът за построяването му бе подписан по-рано през ноември. Очаква се строителните действия да стартират в най-кратки периоди.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР